El Grup Port de Barcelona obté el 2015 una xifra de negoci consolidat de 200,3 MEUR

Información
Puertos 04 Mayo 2016
social youtube xornalgalicia   feed-image

CILSA, Port 2000 i World Trade Center Barcelona són les societats amb participació majoritària de l’enclavament català

El Port de Barcelona i el grup d’empreses amb les que consolida (CILSA, Gerència Urbanística Port 2000 i World Trade Center de Barcelona) van assolir el 2015 un import net de la xifra de negoci de 200,3 milions d’euros, un 2% més que l’any anterior. El resultat d’explotació del Grup va ser de 52,4 milions d’euros i els beneficis es va situar en 42,3 milions d’euros. Durant l’exercici, les inversions del Port i del seu conjunt de societats participades van ascendir a 50,6 milions d’euros. A més, el 2015 el Grup va reduir significativament el seu endeutament a llarg termini, que suma 433,8 milions d’euros (un 12% menys que l’any anterior).

El Port de Barcelona és el principal accionista de tres societats: Centre Intermodal de Logística (CILSA), on disposa d’una participació del 63%; Gerència Urbanística Port 2000, amb una participació del 100%; i World Trade Center de Barcelona, on compta amb el 52,27% de les accions. CILSA promociona i gestiona activitats logístiques, com ara la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Barcelona; Gerència Urbanística Port 2000 és la societat encarregada de la planificació i la gestió dels espais del Port Vell; i el World Trade Center Barcelona SA gestiona aquest centre de negocis.

En els darrers anys, el Port de Barcelona ha evolucionat d’una posició de ‘landord’, limitada a la gestió del territori portuari, a un model molt més actiu d’implicació en el negoci portuari i logístic. Així, la participació en aquest grup d’empreses respon a la voluntat del Port de generar valor a l’economia i a la societat de l’entorn, al temps que impulsa activitats estratègiques lligades amb la logística i el transport.

Impuls de terminals interiors i plataformes electròniques

A més, el Port compta amb participació en d’altres societats, com ara el 49% de Catalana d’Infraestructures Portuàries (propietària de

Muelles y Espacios Portuarios –MEPSA-, entitat gestora d’una part del Moll de l’Energia del recinte portuari); i el 40,6% de Portic Barcelona SA, la plataforma electrònica de la Comunitat Portuària de la capital catalana que permet realitzar telemàticament tots els tràmits associats al pas de la mercaderia pel Port.

Altres entitats on el Port de Barcelona té participació són terminals i plataformes ubicades al territori interior: Terminal Marítima de Zaragoza, Terminal Marítima de l’Empordà, Puerto Seco de Azuqueca de Henares, Terminal Intermodal Marítima Centro, Puerto Seco de Madrid i Perpignan Saint Charles Conteneur Terminal. Amb la presència accionarial a aquestes societats, el Port de Barcelona pretén reforçar el seu posicionament al mercat interior, tot ampliant els seus serveis logístics a les empreses del

hinterland (zona d’influència), que s’estén per la Península Ibèrica i el sud de França.