Enviar por ; Correo electrónico

El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, denuncia “intencionalitat política” en les diligències judicials efectuades avui

Diario Marítimo ; 03 Febrero 2017  ; 647 Votos

Ratio: 0 / 5

Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
 

Aquesta tarda, a les 21.15 hores, ha acabat l’actuació que la Policia Judicial ha efectuat a les oficines del Port de Barcelona. Durant el temps que han durat aquestes diligències, el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha col·laborat amb la Policia Judicial i ha facilitat tota la informació requerida.
Cambra ha denunciat que aquestes diligències judicials “formen part d’una operació programada amb una clara intencionalitat política”. El president del Port de Barcelona ha declarat: “Aquesta actuació no té cap sentit jurídic atès que els procediments de contractació són impecables. No puc evitar pensar que aquesta actuació no deriva de la meva condició de president del Port, sinó que té una finalitat política clara”.
Procediment d’adjudicació d’obres
Les diligències s’han efectuat sobre els expedients de dues obres (Millora del dic de l’Est, fase 4 i Nous accessos a l’ampliació sud, fase 1B), que es van licitar mitjançant concurs públics i d’acord amb la legislació vigent, respectant tots els requeriments tècnics i jurídics.
Per raó del seu import (totes dues obres superaven els 3 milions d’euros d’import d’adjudicació), les licitacions van ser objecte de publicitat, tant comunitària (Diari Oficial de la Unió Europea –DOUE-) com ordinària (Boletín Oficial del Estado –BOE-).
Les ofertes presentades constaven de dues parts: una tècnica i una altra econòmica. Les ofertes tècniques van ser analitzades i valorades per un grup de quatre tècnics (dos designats pel Port de Barcelona i dos més designats per Puertos del Estado). La valoració elaborada per aquest grup de tècnics va ser aprovada per la Mesa de Contractació. Cal destacar que el president del Port mai no forma part de les meses de contractació per l’adjudicació d’obres.
Un cop aprovada la valoració tècnica, es va procedir a obrir públicament les ofertes econòmiques, a partir de les quals es va determinar de manera automàtica la puntuació final.
En tots dos casos, les adjudicacions van ser aprovades pel Consell d’Administració del Port per unanimitat.

 Buscador Grupo Pladesemapesga con tecnología de Google

En el motor de búsqueda te ayudamos a encontrar exactamente lo que buscas.

 AyTP Acción y Transparencia Publica..
Otros articulos relacionados.....