LA COMISSIÓ DE MEDI AMBIENT I CANVI CLIMÀTIC ACORDA INSTAR A LA CONSELLERIA A REPRENDRE LA DECLARACIÓ DE L'ALBUFERA COM A RESERVA DE LA BIOSFERA

Información
Mediterraneo 17 Septiembre 2015
social youtube xornalgalicia   feed-image

La moció ha estat inicialment presentada pel Grup Popular i finalment s'ha aprovat una alternativa per unanimitat, a proposta del regidor de Conservació d'Àrees Naturals i Devesa-Albufera

La Comissió de Medi Ambient i Canvi Climàtic ha acordat hui instar a la Conselleria a reprende la declaració de L’Albufera com a Reserva de la Biosfera, un procés que necessita el suport de totes les administracions públiques i dels ajuntaments de la ribera del llac.

Tal como es relata en la moció aprovada el 4 de juny de 2010, la Junta de Govern Local va donar suport, junt amb l'aleshores anomenada Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Vivanda , al procés de constitució de la Reserva de la Biosfera per a l'Albufera. Este procés necessitava del suport de les administracions públiques implicades, entre elles els ajuntaments de la ribera de l'Albufera, encara que un d'ells, Cullera, llavors en eixe moment en mans del Partit Popular, es negà a donar suport i el procés va quedar suspès.

En este sentit, el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Albufera, Sergi Campillo, ha manifestat "que des de la Comissió de Medi Ambient i Canvi Climàtic instem, per unanimitat, a que la Conselleria reprenga este assumpte i que per fi puguem vore com l'Albufera és declarada Reserva de la Biosfera. Estem convençuts que ara sí totes les administracions donaran suport”. I no només això, en la moció finalment aprovada també s'insta a la Conselleria a ampliar les declaracions de suport, com les de les universitats públiques valencianes, “inexplicablement absents del procés, i d'entitats que treballen al Parc Natural, com poden ser entitats ecologistes i del teixit social de l'àmbit del Parc".

L'Albufera és el parc emblemàtic dels valencians i valencianes, ha subratllat Campillo, ja que va ser el primer en ser declarat Parc Natural. La declaració de Reserva de la Biosfera permetria visualitzar mundialment l'Albufera de forma que el seu potencial turístic, sempre conservant al màxim els seus valors naturals, culturals i ambientals, augmentaria exponencialment.

L'Albufera a més, ha continuat el regidor, “és i ha de continuar sent un lloc emblemàtic del cap i casal, un lloc dels quals del qual els valencians i valencianes ens hem de sentir orgullosos, un lloc privilegiat. "Som una de les poques ciutats del món que tenen un parc natural dins del seu àmbit, i això és un potencial enorme per a esta ciutat. Visitem-la, coneguem-la, protegim-la, estimem-la", ha conclòs el regidor de Conservació d'Àrees Naturals i Devesa-Albufera.

Finalment, Campillo ha agraït a tots els grups municipals representats en l'Ajuntament “la seua voluntat d'arribar a un acord unànime. L'Albufera de València –ha afirmat- és i ha de ser un assumpte de ciutat, i que ens hagem posat d'acord en tornar a instar la Conselleria a continuar sense demora el seu procés per a declarar-la Reserva de la Biosfera és un pas importantíssim".

Tal como se relata en la moción aprobada el 4 de junio de 2010, la Junta de Gobierno Local dio su apoyo, junto con la entonces llamada Conselleria de Medio ambiente, Agua, Urbanismo y Vivienda, al proceso de constitución de la Reserva de la Biosfera para L’Albufera. Este proceso necesitaba del apoyo de las administraciones públicas implicadas, entre ellas, los ayuntamientos de la ribera del lago, aunque uno de ellos, Cullera, entonces en manos del Partido Popular, se negó a apoyar y el proceso quedó suspenso.

En este sentido, el concejal de Conservación de Áreas Naturales y Albufera, Sergi Campillo, ha manifestado "que desde la Comisión de Medio ambiente y Cambio Climático instamos, por unanimidad, a que la Conselleria retome este asunto y que por fin podamos ver como L’Albufera es declarada Reserva de la Biosfera. Estamos convencidos que ahora sí todas las administraciones apoyarán”. Y no sólo esto, en la moción finalmente aprobada también se insta a la Conselleria a ampliar las declaraciones de apoyo, como las de las universidades públicas valencianas, “inexplicablemente ausentes del proceso, y de entidades que trabajan en el Parque Natural, como pueden ser entidades ecologistas y del tejido social del ámbito del Parque".

L’Albufera es el parque emblemático de los valencianos y valencianas, ha subrayado Campillo, puesto que fue el primero al ser declarado Parque Natural. La declaración de Reserva de la Biosfera permitiría visualizar mundialmente L’Albufera, de forma que su potencial turístico, siempre conservando al máximo sus valores naturales, culturales y ambientales, aumentaría exponencialmente.

La Albufera además, ha continuado el regidor, “es y tiene que continuar siendo un lugar emblemático del cap i casal, un lugar de los cuales los valencianos y valencianas nos tenemos que sentir orgullosos, un lugar privilegiado. "Somos una de las pocas ciudades del mundo que tienen un parque natural dentro de su ámbito, y esto es un potencial enorme para esta ciudad. Visitémosla, conozcámosla, protejámosla, amémosla", ha concluido el concejal de conservación de áreas naturales y Devesa-Albufera.

Finalmente, Campillo ha agradecido a todos los grupos políticos representados en el Ayuntamiento “su voluntad de llegar a un acuerdo unánime. L’Albufera de Valencia –ha afirmado- es y tiene que ser un asunto de ciudad, y que nos hayamos puesto de acuerdo en volver a instar la Conselleria a continuar sin demora su proceso para declararla Reserva de la Biosfera es un paso importantísimo".{jcomments on}