Imprimir
Categoría de nivel principal o raíz: Mediterraneo
Categoría: Cataluña

Stella Maris Barcelona, premiat com a millor centre mundial de mariners

Información
Cataluña 30 Junio 2016
social youtube xornalgalicia   feed-image

L’organització, amb 42 voluntaris, ofereix assistència a les tripulacions que fan escala al Port de Barcelona

El Centre Stella Maris de l'Apostolat del Mar de Barcelona ha rebut el premi Seafarers’ Centre of the Year 2016. El premi, que es concedeix com a resultat dels vots dels mariners de tot el món, és un reconeixement a la tasca d’assistència per part d’aquesta organització a les tripulacions dels vaixells que amarren al Port de Barcelona.

Quaranta-dos voluntaris treballen de manera altruista en aquest centre, que va obrir les portes l’any 1927, oferint als mariners tots els serveis que puguin necessitar en les seves estades a terra, quan els vaixells en els quals treballen fan escala al Port. L’any passat l’organització va visitar més de dos mil vaixells (mercants i creuers) donant la benvinguda als tripulants, interessant-se per les seves necessitats, portant-los informació, publicacions, targetes de telèfon, plànols de la ciutat i del port, facilitant-los el transport a la ciutat, etc.

L'any passat, Stella Maris Barcelona va transportar 4.877 tripulants a la ciutat i va atendre 4.125 mariners de creuers. També va acollir 869 mariners a la residència i 3543 mariners de vaixells de carrega van visitar el Club, on poden descansar, contactar amb la família, etc. Per països, destaquen els mariners procedents de les Filipines (48%), Indonèsia (22%), Índia (17%) i Itàlia (2%).

Port acollidor pels mariners

El Port de Barcelona dóna suport a Stella Maris mitjançant el Comitè de Solidaritat amb la Gent del Mar, creat l’any 1997, que compta amb la implicació dels diferents organismes i professionals de la Comunitat Portuària de Barcelona per aconseguir ser un port acollidor per a la gent de mar. La presidència l’ostenta el Port de Barcelona; la secretaria, l’Apostolat del Mar; i hi tenen representació l’Institut Social de Marina, l’Associació de Consignataris, Capitania Marítima, Pràctics, ITF, Remolcadors, l’Associació de Capitans de la Marina Mercant, la Societat general de Caps i Oficials de Maquines, etc.

El delegat diocesà de l'Apostolat del mar, Ricard Rodríguez-Martos, ha recollit el premi lliurat a Manila (Filipines) de mans de Kitack Lim, secretari general de la Organització Marítima Internacional. La International Seafarers Welfare and Assistance Network (ISWAN), l’organització internacional que treballa pel benestar de la gent del mar i, molt especialment, vetlla per a l'aplicació del Conveni sobre el Treball Marítim de 2006, col·laborant amb empreses, sindicats, governs, organitzacions de benestar (seculars i religioses) i ports pel benefici dels mariners, dóna aquest premi cada any. Els altres cinc finalistes d’enguany han estat la Mission to Seafarers de Busan (Corea del Sud), Stella Maris Mackay-Hay Point (Austràlia), el Port Arthur International Seafarers Center (USA), la Mission to Seafarers Townsville (Austràlia) i la Mission to Seafarers Victoria (Austràlia)