El Port de Barcelona augmenta un 6% el tràfic de passatgers fins al mes de juliol

Información
Cataluña 20 Agosto 2015
social youtube xornalgalicia   feed-image

El tràfic de contenidors supera el milió de TEU amb un augment del 5%

Durant els set primers mesos de 2015 el Port de Barcelona ha augmentat un 6% el seu tràfic de passatgers amb 1,9 milions de persones que han embarcat i/o desembarcat a la instal·lació catalana. D’aquestes, 1.289.706 persones van viatjar en creuers turístics, xifra que suposa un increment del 7,5% respecte a l’any passat; mentre que la resta, 606.758 passatgers, van fer ús dels ferris de línia regular que també creixen un 3%.

D’altra banda, entre gener i juliol de 2015, el tràfic de contenidors del Port de Barcelona s’ha situat en 1.115.596 TEU (un TEU equival a un contenidor de 20 peus), amb un increment del 5%. Els contenidors d’exportació continuen creixent amb un augment del 9% i un total de 365.956 TEU transportats. Quant a la càrrega contenitzada d’importació, l’increment ha estat un punt superior al d’exportació, del 10%, amb 283.593 TEU vehiculats. Aquestes dades confirmen l’esforç que realitzen les empreses del nostre entorn per sortir a l’exterior (exportació) però també la reactivació del consum intern (importació).

Pel que fa al tràfic total, el Port de Barcelona ha registrat un volum de 27,2 milions de tones de mercaderies, una xifra un 0,6% superior a la de l’any passat.

Els tràfic d’automòbils creix un 15%

El segment de tràfic que continua evolucionant positivament en aquests 7 primers mesos de 2015 és el de vehicles, amb increments de dos dígits. Amb un total de 517.688 unitats transportades, el tràfic d’automòbils ha pujat un 15%. Aquest bon comportament ve donat, en bona part, per l’augment del comerç exterior ja que els automòbils d’importació han crescut un 39% amb 97.361 unitats desembarcades, mentre que els d’exportació també han experimentat un lleuger repunt amb un increment del 2,5% i 274.703 unitats embarcades.

Així mateix, el tràfic de mercaderies de les autopistes del mar (línies de càrrega i passatge que connecten Barcelona amb Itàlia i el Nord d’Àfrica) ha augmentat un 18% fins al juliol, amb 80.848 UTIs transportades (una UTI –unitat de transport intermodal- equival a un camió, plataforma o remolc).

Pel que fa als sòlids a granel, s’han situat en 2,5 milions de tones, amb un descens del 10,5% motivat per la baixada de les exportacions de ciment i de les importacions de fava de soja. Quant als líquids a granel, s’han manipulat gairebé 7 milions de tones de mercaderia, amb un lleuger descens del 8%, degut principalment al retrocés del gasoil i els biocombustibles. En canvi, la manipulació de benzina continua la seva tendència alcista amb un increment del 61% per les operacions de transbordament, que consoliden el port català com a

hub de distribució de productes petrolífers a la Mediterrània.