El tràfic de vehicles del Port de Barcelona creix un 18% fins al mes d’agost

Información
Cataluña 16 Septiembre 2015
social youtube xornalgalicia   feed-image

Els contenidors d’exportació i d’importació augmenten un 9% durant els 8 primers mesos de l’any

El Port de Barcelona ha transportat 566.644 vehicles entre els mesos de gener i agost d’enguany, una xifra que representa un increment del 18% respecte al mateix període de l’any anterior. L’excel·lent evolució de les importacions ha motivat, en bona part, aquests resultats. Durant els 8 primers mesos de l’any, les terminals de l’enclavament català han rebut un total de 111.774 automòbils de diferents centres de producció del món, un 43% més que al 2014.

Tot i l’avenç de les importacions, que es correspon amb un increment de les vendes de vehicles a l’Estat, en termes absoluts són les exportacions les que representen el principal volum dels intercanvis de comerç exterior. Així, fins al mes d’agost, el Port ha canalitzat 294.643 vehicles a diversos mercats, amb un increment del 4%.

Les unitats de transbordament (aquells vehicles que es descarreguen al Port per tornar-se a embarcar en un altre vaixell cap a la seva destinació final) també han registrat un important creixement (+47,5%), fins assolir els 84.155 automòbils. Aquest impuls demostra la consolidació de la capital catalana com a

hub de distribució, principalment cap a mercats de la Mediterrània i el nord d’Europa.

Augmenten les importacions i exportacions

Durant aquest període el tràfic total del Port, que inclou totes les modalitats de càrrega, s’ha mantingut pràcticament estable respecte a l’any passat, amb prop de 31 milions de tones transportades. El tràfic de contenidors ha experimentat un increment del 4%, fins assolir els 1.284.549 TEU (un TEU correspon a un contenidor de 20 peus). També en aquest cas destaca el bon comportament del comerç exterior: tant les exportacions de càrrega contenitzada com les importacions han crescut un 9% (fins assolir els 425.341 TEU i els 322.061 TEU, respectivament).

Tot i que es destinen a mercats molt diversificats, les exportacions canalitzades pel Port de Barcelona han augmentat de manera significativa a països com la Xina (+32%), Estats Units (+32%), Marroc (+22%), Mèxic (+17%) i Corea del Sud (+27%). Pel que fa a les importacions, destaquen els creixements amb diferents països d’origen, com ara Corea del Sud (+98%), Bangla Desh (+23%) i l’Índia (+13%).

Les mercaderies transportades a través de les línies de

short sea shipping (SSS) o transport marítim de curta distància s’han situat en 88.873 unitats de transport intermodal (UTI), amb un increment respecte l’any passat del 18%. Les línies de SSS connecten la capital catalana amb diferents destinacions d’Itàlia i del Nord d’Àfrica i suposen el desviament d’un important volum de tràfic pesat de la carretera al mode marítim, més eficient en termes econòmics i de sostenibilitat. En concret, fins al mes d’agost, els serveis de curta distància han contribuït a treure de les carreteres prop de 89.000 camions.

Pel que fa als passatgers, el Port de Barcelona ha rebut més de 2,5 milions de viatgers de gener a agost d’aquest any, un 6% més que al mateix període de l’any passat. D’aquesta xifra total, 891.779 persones van ser usuaris de ferris de línia regular (+5,5%) i 1.626.123 van arribar a bord de creuers turístics (+7%).

{jcomments on}