Imprimir
Categoría de nivel principal o raíz: Especiales
Categoría: Puertos
Visto: 4168
Información

El Port de Barcelona estrena l’aplicació web Port Links per construir i comparar cadenes de transport via Barcelona

Información
Diario Marítimo ; 19 Abril 2016 ; 4168 visitas
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
 

Port LinksEl Port de Barcelona ha posat en funcionament Port Links, una nova eina accessible via web que permet construir i comparar on-line cadenes de transport per importar o exportar un contenidor entre qualsevol port del món i una localització europea a través de Barcelona. L’aplicació, única a Europa, ja està disponible a la pàgina web del Port de Barcelona a l’adreça http://www.portdebarcelona.cat/port-links. Així ho ha anunciat avui el cap d’Estratègia del Port, Jordi Torrent, en la presentació de l’eina.

Port Links integra l’oferta completa i actualitzada de serveis marítims i terrestres (tren i camió) del Port de Barcelona i ofereix informació sobre diversos indicadors associats a la cadena de transport construïda, així com una representació de la ruta en un mapa. A més, inclou el model de càlcul d’emissions desenvolupat pel Port de Barcelona en el marc del projecte ECOcalculadora i ampliat en el projecte CLYMA (eix Lió-Madrid del Corredor Mediterrani).

"El funcionament de Port Links és molt senzill i intuïtiu", ha destacat Jordi Torrent. Només cal seleccionar el tipus de contenidor (20’, 40’ o 45’), introduir l’origen i el destí de l’exportació o la importació, el mode de transport que es vol utilitzar pel tram terrestre (camió o tren –en aquest darrer cas, a seleccionar d’entre l’oferta ferroviària de Barcelona–) i per últim, el servei marítim.

Amb les dades introduïdes, Port Links representa la ruta de transport escollida en un mapa i calcula, per a cada tram –terrestre, portuari i marítim– i per a tota la cadena, els temps de trànsit, distàncies, emissions de CO

2 i altres contaminants, externalitats del transport i informació del pas portuari.

A l’apartat de Port Links de la web del Port de Barcelona hi ha disponible una guia amb la descripció completa del funcionament de l’eina on també es detallen els models de càlculs emprats. El Port de Barcelona preveu futurs desenvolupaments de l’aplicació per, entre d’altres, incloure el transport d’altres UTIs (una UTI equival a una Unitat de Transport Intermodal, és a dir, un camió, plataforma o remolc) i de vehicles.

"L’objectiu del Port de Barcelona amb aquesta aplicació és proporcionar una eina fiable i acurada per a tots aquells particulars i empreses que vulguin transportar càrrega contenitzada a través del Port de Barcelona", ha afirmat el cap d’Estratègia del Port. Amb aquesta eina web i amb uns senzills passos s’obté una informació molt completa de la cadena de transport que permet valorar la millor opció per transportar una mercaderia.

Nota

: Adjuntem fotografia. A l’esquerra, el cap d’Estratègia del Port de Barcelona, Jordi Torrent, i a la dreta, la tècnic d’Estratègia, Noelia Martín, durant la presentació de Port Links.